CO2-neutrala flygresor

CO2-neutral flyrejse

Flygresor är en CO2-utsläppande affär. Det krävs stora mängder bränsle att hålla planen i luften, och de många inrikes- och utrikesflygningarna bidrar därför till att belasta klimatet markant.

Ett grönt samarbete

Resebyrån Skov Rejser har valt att införliva en grön och miljömässig CSR-strategi för att lyfta sin del av ansvaret.

CSR-strategin tar sig helt konkret uttryck i samarbete med det värdebaserade företaget Vitapus.

Vitapus hjälper bland annat företag med att ställa nödvändiga resurser till förfogande, så att de kan förstå och ta ansvar för sin inverkan på miljön.

Tack vare samarbetet med Vitapus kan Skov Rejser nu erbjuda sina kunder att göra flygresan CO2-neutral när de köper en resa.

Så blir flygresorna CO2-neutrala

Skov Rejser erbjuder sina kunder möjligheten att göra sina flygresor CO2-neutrala när de bokar sina resor. För att bidra ytterligare och göra det mer attraktivt för kunden att kompensera för CO2-utsläppet har Skov Rejser valt att betala för hälften av CO2-kompensationen. Därför behöver kunden bara betala resten för att göra flygresan CO2-neutral. Som en extra bonus blir det satt en 5-stjärnig CO2-neutral resa på högkant på alla kunder som väljer att CO2-neutralisera sin flygresa.

Guld Standard-verifierade klimatprojekt

Med utgångspunkt i beräkningar och forskning från The Center for Air Transportation Systems Research beräknar Vitapus hur mycket CO2 det enskilda flygbolaget kan hållas ansvarigt för. Därefter skapar Vitapus den nödvändiga CO2-minskningen genom att delta i klimatprojekt som skapar permanenta och mätbara CO2-minskningar. Gemensamt för klimatprojekt som Vitapus deltar i är att de verifieras av Gold Standard, som ursprungligen startades av Världsnaturfonden (WWF).

Här kan du läsa mer om ett av de klimatprojekt som Vitapus har deltagit i.

Här kan du läsa mer om flygbolagens och resebyråernas möjligheter i samband med CO2-neutralisering av flygresor.

Henrik Skovs ord

– På Forest Travel är vi väldigt intresserade av att ta vårt sociala ansvar. Därför har vi ingått ett samarbete med Vitapus, vilket innebär att våra kunder nu kan CO2-neutralisera sina flygresor.

Henrik Skov fortsätter: – Vi har arbetat länge för att kunna erbjuda våra kunder denna möjlighet och är mycket nöjda med resultatet. Vi hoppas därför att det är något som våra kunder kommer att värdesätta.

Skov Rejser Casrten Aaby (tv) & Henrik Skov (th)